Ozvaničena ljubav Maje i Mlađana!

"U Maju Gojković imam puno poverenje i uveren sam da će sutra umeti da vodi Novi Sad”, rekao je Dinkić.

26. okt 2010

U Skupštini Novog Sada danas je formirana odbornička grupa Ujedinjenih regiona Srbije (URS), a šefica te odborničke grupe biće bivša gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković.

Gojkovićeva je gradonačelnica Novog Sada bila od 2004. do 2008. godine, ispred Srpske radikalne stranke (SRS). Ona se nakon toga razišla sa SRS, čiji je dugogodišnji visoki funkcioner bila, i na lokalne izbore izašla u okviru Grupe građana „Maja Gojković”, koja je na izborima 2008. godine osvojila sedam mandata u lokalnom parlamentu. Gojkovićeva je potom formirala Narodnu partiju, koja se prvo odlučila za saradnju sa Demokratskom strankom Srbije (DSS) i Novom Srbijom (NS). Pošto je bila nezadovoljna saradnjom sa tim partijama, Gojkovićeva i Narodna partija ušli su u URS, čije osnivanje je inicirao G17 plus. Maja Gojković je članica Predsedništva URS. 

Nova odbornička grupa u Skupštini Novog Sada ima 12 članova, što je čini drugom po veličini, odmah iza odborničke grupe „Za evropski Novi Sad-Boris Tadić”, koja ima 26 mandata u gradskoj skupštini.

Lider G17 plus Mlađan Dinkić rekao je danas novinarima u Novom Sadu da će Gojkovićeva biti i kanditatkinja URS za gradonačelnika Novog Sada na narednim izborima. „Smatramo da je Maja Gojković tokom svog mandata pokazala da brine o svim građanima Novog Sada, bez obzira da li oni žive na periferiji ili u centru i da je učinila mnogo toga da se ubrza razvoj grada. U Maju Gojković imam puno poverenje i uveren sam da će sutra umeti da vodi Novi Sad”, rekao je Dinkić.

Gojkovićeva se založila da se gradonačelnici ponovo biraju na direktnim izborima.
„Jaki lokalni lideri najbolje znaju lokalne probleme i najbolje znaju na koji način ti problemi mogu da se reše”, rekla je Gojkovićeva.

Mediji su spekulisali o ulasku Maje Gojković u gradsku vlast, a toj mogućnosti oštro su se suprotstavili Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Srpski pokret obnove (SPO), podsećajući na njenu radikalsku prošlost.

LSV ima sedam, a SPO tri odbornika. Zajedno sa odborničkom grupom „Za evropski Novi Sad” i a odborničkom grupom G17 plus oni su do sada činili vladajuću gradsku koaliciju, dok su u opoziciji bili SRS sa 26, DSS-NS sa četiri i Grupa građana „Maja Gojković” sa sedam odbornika.

Skupština Novog Sada ima 78 odbornika.

(Autonomija)  

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga