Ozbiljno ugrožena bezbednost Novosađana

Svakog dana novi incidenti; LSV traži vanrednu sednicu gradskog parlamenta

29. apr 2013

Odbornička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) podneće inicijativu za sazivanje vanredne sednice Skupštine grada na kojoj bi jedina tačka dnevnog reda bila bezbednost u Novom Sadu, saopštila je danas ta stranka.

Kao razlog za sazivanje sednice LSV je naveo da Novi Sad hitno mora dobiti još policajaca, hitno mora dobiti načelnika i hitno mora proraditi policijska stanica na Novom naselju, u zgradi koju je Grad za te namene ustupio MUP-u još maja 2011. godine.

„U Novom Sadu je za nekoliko meseci zabeležena i treća pucnjava u blizini školskog ili dvorišta obdaništa. Noćašnja masovna tuča je takođe treća po redu u nekoliko meseci, a mladiće na ulici bodu nožem nakon pitanja za koji klub navijaju“, piše u saopštenju LSV.

LSV je pozvao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da iskoristi svoj uticaj i hitno od najviših državnih zvaničnika izdejstvuje pojačanje Policijskoj upravi.

„Novi Sad nema vremena da čeka kraj godine da bi dobio još 80 policajaca koji su mu obećani još za kraj prošle godine, ne može da čeka „još nekoliko dana“ da bi dobio načelnika policije, kao što je i u martu obećano, niti može da živi od obećanja da će jednom imati i policajce na biciklima“, naveo je LSV.

Uz opasku da su Novom Sadu potrebna hitna rešenja, bez odlaganja, LSV je ocenio da je Novi Sad izložen teroru navijača i bandi, a naselje Detelinara postaje deo grada u koji neće smeti da se zalazi nakon određenog doba.

„Upravo bi radom policijske stanice na Novom naselju, bio olakšan rad policijske stanice na Detelinari. Novi Sad ne pripada huliganima, nego građanima koji plaćaju porez između ostalog i zato da bi bili bezbedni“, piše u saopštenju.

Bronks na Detelinari

U centru Novog Sada protekle noći dogodila se masovna tuča u kojoj su povređene dve osobe, rekla je jutros agenciji Beta portparolka Hitne pomoći u tom gradu Sanja Pokrajac Nenadić.

Tuča se dogodila oko 22 časa u ulici Janka Čmelika, a mladići su sa posekotinama i kontuzionim povredama prevezeni u novosadski Urgentni centar.

Na Detelinari su proteklih dana zabeleženi mnogobrojni incidenti. U ponedeljak je izbila masovna tuča i pucnjava na dečijem igralištu na Detelinari, a u utorak zapaljen automobil mladića koji se traži zbog pucnjave u ponedeljak.

U sredu popodne dva osnovca su pretukli vršnjaka i on je završio u Urgentnom centru. Ostali su učenici navijali i snimali tuču na desetak metara od škole.

U subotu su u Rumenačkoj ulici dva momka izbodena, a u noćašnjoj masovnoj tuči tri momka su povređena.

Ovakav popis incidenata bio bi respektabilan i za zloglasni njujorški kvart Bronks.

(Beta/Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga