Otvoreno predstavništvo Trgovačke kuće Mađarske u Novom Sadu

Upotpunjavanje izvoznih mogućnosti, unapređenje saradnje, analize tržišta, proizvoda i usluga

29. okt 2015

U poslovnoj zgradi JP Vode Vojvodine sinoć je otvoreno predstavništvo Trgovačke kuće Mađarske u Novom Sadu, koje se uspostavlja u okviru srednjoevropske trgovinsko-razvojne mreže.

Cilj otvaranja tog predstavništva je upotpunjavanje izvoznih mogućnosti, unapređenje saradnje, analize tržišta, proizvoda i usluga, objašnjava se u saopštenju biroa za informisanje Pokrajinske vlade.

U njemu se ističe da su aktivnosti predstavništva, koje ima za cilj prevashodno podršku, umrežavanje i unapređenje poslovanja privrednika kako u Srbiji, Mađarskoj, tako i u regionu, usmerene ka sprovođenju spoljnotrgovinskih poslova.

Na taj način biće moguće iznalaženje izvoznih mogućnosti, analiza ciljnih tržišta, proizvoda i usluga, kao i posmatranje namenskih tendera. U saopštenju se objašnjava da se Trgovačka kuća bavi i posredništvom, u smislu odabira domaćih izvoznika na osnovu konkretnih potreba kupaca.

Srednjoevropska trgovinsko razvojna mreža Trgovinske kuće Mađarske proširuje se u još osam zemalja u okruženju, kako bi se stvorila funkcionalna mreža od
ukupno 22 kancelarije. U Srbiji, gde se pored Beograda i Novog Sada planira otvaranje kancelarije i u Subotici, predstavništva će biti otvorena u Austriji, Slovačkoj, Rumuniji, Ukrajini, Hrvatskoj i Sloveniji.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga