Otvoreno pismo ministru-štetočini

Ukoliko svojim napadima uništite Razvojnu banku Vojvodine, to će biti samo još jedna banka u nizu koju ste ugasili

24. nov 2012

Uvaženi ministre Dinkiću,

Ukoliko uspete svojim napadima da uništite Razvojnu banku Vojvodine, a šteta od Vaših izjava se meri milionima, to će biti samo još jedna banka u nizu koju ste ugasili. Čudno je da kao dugogodišnji ministar finansija ne razumete da zatvaranje i rušenje nisu cilj, nego otvaranje, obnova i izgradnja. Portfolio Razvojne banke Vojvodine, iako daleko od idealnog, ipak je mnogo bolji i kvalitetniji od rezultata Vaše dugogodišnje ministarske karijere, i ugleda kod građana. Dok naši depoziti rastu, uprkos negativnoj kampanji koju sistematski vodite protiv Banke, vaš ugled se urušava na pokušajima da umnožite naše probleme. Depozite klijenata koji pod pritiskom odlaze nadomešćuje poverenje građana koji dolaze u Banku.

Mi kao Banka, moramo zaštiti klijente i vlasnike, među kojima je i Republika Srbija, ali je sve teže sa ove pozicije braniti državu od sopstvenih činovnika na visokim pozicijama. Kao što ste netačno i zlonamerno navodili procenat nenaplaćenih kredita i izjednačavali kriminalne radnje u Metals banci sa Razvojnom bankom Vojvodine, tako vam se sada u epskom snu javlja „da će istraga koja uskoro kreće“ dokazati proneveru fantastične cifre u iznosu 300 miliona evra. Verovatno ste mislili da je to dovoljno visok iznos i bombastična izjava da prikrije manjkavosti budžeta ili da od Razvojne banke Vojvodine učini lak plen za nekoga.

Ukoliko imate saznanja o izvršenju krivičnih dela dužni ste da odmah preduzmete korake, a kako ste resorni ministar u republičkoj Vladi, odgovornost Vam je time veća. Ostaje nam samo da pitamo da li imate ijedan konstruktivan predlog ili rešenje osim blaćenja i urušavanja državne Banke? Ukoliko nemate, molimo Vas da ne koristite Banku kao izgovor za politička prepucavanja, loš budžet i političke neuspehe.

RAZVOJNA BANKA VOJVODINE

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga