Otvoreno konzularno predstavništvo Mađarske u Novom Sadu

Za počasnog konzula je imenovan i postavljen novosadski advokat Arpad Zavarko

15. okt 2020

U Novom Sadu danas je otvoreno Konzularno predstavništvo Mađarske, sa nadležnošću za Južnobački, Srednjobački, Severnobački i Sremski upravni okrug, a za počasnog konzula je imenovan i postavljen novosadski advokat Arpad Zavarko.

“Prioritetni zadatak danas otvorenog konzularnog predstavništva biće dodatno unapređenje već izuzetnih mađarsko-srpskih ekonomskih odnosa. Odnosi dve države su dostigli istorijski najviši nivo. Uveren sam da će se ta saradnja u narednom periodu stepenovano dodatno razvijati”, rekao je na otvaranju Arpad Zavarko.

Ambasador Mađarske u Srbiji Atila Pinter kazao je da će Zavarko svojim kompetencijama i iskustvom doprineti kreiranju novih mogućnosti za saradnju Srbije i Mađarske.

“Istorijski posmatrano, odnosi između Mađarske i Srbije su na najvišem nivou kako u diplomatskom, tako i u ekonomskom, kao i u društveno-socijalnom smislu. Brojni bilateralni susreti zvaničnika dveju država i zajedničke sednice vlada pokazatelj su kvalitetne saradnje od koje obe države, njihovi građani i privreda imaju samo korist. Otvaranje ovog konzulaarnog predstavništva još jedan je doprinos toj saradnji”, naveo je Pinter.

Dodao je da očekuje da ovo konzularno predstavništvo ne bude samo “simbolika dobrih odnosa”, već da ima proaktivnu ulogu u povezivanju naših naroda i privrede.

Svečanom otvaranju je ispred Vlade Srbije prisustvovala i v.d. pomoćnica ministra spoljnih poslova zadužena za konzularna pitanja Vera Vukičević.

Sedište konzularnog predstavništva se nalazi u Novom Sadu u Ulici Polita Desančića br. 1/1. Radno vreme konzularnog predstavništva je svakog radnog dana od 9 do 12 časova, a broj telefona je 021 457 560.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Podešavanje
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga