Otvorene prijave za festival filma FROM u Malom Iđošu 

Festival je karakterističan po svojoj tematici, koja se uglavnom odnosi na život Roma

26. feb 2018

Međunarodni festival kratkog metra FROM u Malom Iđošu ove godine biće održan pod geslom „State of art“, od 29. juna do 1. jula, a konkurs za slanje kratih filmova otvoren je do 1. juna, saopštili su organizatori.

Festival je karakterističan po svojoj tematici, koja se uglavnom odnosi na život Roma, a ove godine u selekciju će biti uvršteni i filmovi koji se bave temom „Povratnika“.

„U društvu kada se mnoštvo ljudi zaputilo u neku bolju budućnost, previše je onih koji bivaju vraćeni, prognani i razočarani. Upravo iz ovog razloga festival ćemo posvetiti i pričama prognanih“, piše u najavi festivala.

Selektor festivala, novosadski reditelj Filip Markovinović, odabraće 30 filmova koji će biti prikazni u tri takmičarska dana.

U revijalnom delu biće prikazana filmska ostvarenja zapaženih svetskih reditelja, koji su se u svom autorskom radu bavili temama kojima se bavi FROM.

Predsednik žirija u takmičarskom delu FROM-a ove godine će biti direktor Filmskog centra Srbije Boban Jeftić, a podršku je pružio i srpski reditelj Goran Paskaljević, koji je u svom umetničkom radu obrađivao teme kojima je posvećen ovogodišnji FROM.

Prijave za ovogodišni festival otvorene su do 1. juna, a mogu se poslati putem sajta filmfreeway.com.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga