Otvorene kapije, počinje Egzit

Na večerašnjem otvaranju, koje je prozvano “nulti dan” festivala, od 23 časa se očekuje nastup jednog od najvećih producenata svih vremena Naila Rodžersa (Nile Rodgers) i njegovog benda Šik (Chic)

10. jul 2013

Tačno u 19 časova otvorene su kapije na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu čime je i zvanično počeo 14. Egzit (Exit) festival.

Mnogobrojni posetioci u velikom broju pristižu u Novi Sad, ali gužve na ulazima još uvek nema. Prema komentarima zaposlenih na ulazima, očekuje se da će najveći broj ljudi krenuti prema tvrđavi oko 21 čas.

Na večerašnjem otvaranju, koje je prozvano “nulti dan” festivala, od 23 časa se očekuje nastup jednog od najvećih producenata svih vremena Naila Rodžersa (Nile Rodgers) i njegovog benda Šik (Chic), a organizatori su najavili i neizostavni vatromet.

Prvi nastup na glavnoj bini počinje u 20 časova kada će pred publiku izaći beogradski reper Marčelo sa bendom Iskaz, a zatim sledi hor Viva Voks (Vox).

Najavljen je i performans u čast rođendana Nikole Tesle i 120 godina od pobede njegovog koncepta naizmenične struje, a Mejn stejdž (Main) kao i celokupan festival biće inspirisani životom i delom ovog velikog naučnika.

Ulaznice za večerašnje otvaranje koštaju 1.000 dinara, a celokupan iznos sakupljen od prodaje biće namenjen za poseban fond za obnovu Petrovaradinske tvrđave.

Ovogodišnji Egzit traje od 10. do 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a nastupiće Snup dog (Snoop) poznatiji kao Snup lajon (Snoop Lion), Prodidži (Prodigy), Atoms for pis (for Peace), Nik Kejv (Nick Cave) i mnogi drugi.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga