Otvorena prva Međunarodna konferencija Evropskog parlamenta mladih

Povećanje informisanosti mladih o aktuelnim pitanjima iz kulture, obrazovanja i nauke

05. jula 2015

U svečanom holu Pokrajinske vlade danas je otvorena prva Međunarodna konferencija Evropskog parlamenta mladih – kultura, obrazovanje i nauka, koja se održava pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Događaj je okupio 120 mladih iz Srbije, Holandije, Nemačke, Austrije, Češke, Mađarske i Hrvatske, a cilj konferencije je povećanje informisanosti mladih o aktuelnim pitanjima iz kulture, obrazovanja i nauke.

Pomoćnik pokrajinske sekretarke za sport i omladinu Oliver Petković ocenio je prilikom otvaranja da se razvoj omladinske politike ogleda upravo u ovakvim događajima, koji spajaju mlade iz Vojvodine, Srbije i drugih evropskih zemalja.

„Upravo na ovako jednoj velikoj konferenciji mladi imaju priliku ne samo da uče o novim tendencijama u oblasti obrazovanja, kulture i nauke, već i da se međusobno upoznaju i dele različita iskustva, što je neprocenjivo za sve njih. Takođe, upravo ovi mladi ljudi, koji su danas sa nama, sutra će možda biti donosioci odluka i zato je vrlo važno usmeravati ih i podsticati njihov aktivizam na svim nivoima“, istakao je Petković.

Pomoćnik pokrajinske sekretarke za sport i omladinu poručio je da su vrata te institucije uvek otvorena za ideje i projekte mladih ljudi, koji će srednjoškolcima i studentima pomoći da unaprede svoje znanja i postanu nosioci javnih politika.

„Istakao bih posebno zadovoljstvo što ovaj događaj organizuju upravo mladi iz organizacije Evropski parlament mladih u Srbiji – Novi Sad, to samo govori da Vojvodina stvarno ima mlade koji su spremni da preuzmu inicijativu i promene neke stvari i mi svi to moramo negovati, poštovati i podržavati“, dodao je Petković.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga