Otvorena nova Arena uz velike poteškoće

Premijera filma je kasnila više od dva sata zbog toga što je filmsko platno bilo oštećeno.

30. dec 2010

Premijerom filma “Montevideo, Bog te video”, u Novom Sadu je otvoren novi moderni bioskop Arena Sinepleks (Cineplex).

Premijera filma je kasnila više od dva sata zbog toga što je filmsko platno bilo oštećeno pa su posetioci morali da sačekaju da se postavi novo platno.

„Na žalost, imali smo kiks, stiglo nam je platno koje je bilo oštećeno. Stiglo je novo i odlučili smo da napravimo prvo koktel, popijemo piće, pojedemo nešto, što smo planirali za posle filma”, rekao je novinarima Zoran Cvetanović, direktor firme Art Vista.

Dobar deo posetilaca je napustio premijeru, vidno iznerviran zbog kašnjenja.

Arena Sinepleks je moderan multipleks bioskop, i nastao je preuređivanjem starog bioskopa Arena.

Nova Arena ima šest sala sa 1.150 mesta i sa savremenom tehnologijom, u kojima će se dnevno prikazivati od 12 do 15 filmova. Cene ulaznica kretaće se na nivou od 250 do 300 dinara, sa specijalnim popustima za socijalno ugrožene kategorije stanovništva.

Art Vista je na 15 godina zakupila 2.070 metara kvadratnih prostora „Arene”, po ceni od 102 dinara mesečno za metar kvadratni, a u njegovu rekonstrukciju i opremanje uložila je oko dva miliona evra.

Novi vlasnik obavezao se da će zaposliti i deset radnika „Zvezda filma” u čijem je vlasništvu bila Arena.

Kompanija Art Vista iz Beograda zakupila je u avgustu 2009. godine Arenu, nakon što je kompanija Mirius Tak povukla svoju ponudu.

Zbog nagomilanih dugova preduzeća “Zvezda film” bioskopi Arena i Jadran zatvoreni su u novembru 2008. godine godine, nakon čega je glavni grad Vojvodine, zbog svoje bogate kulture poznat i kao “Srpska Atina”, praktično ostao bez ijednog bioskopa.

Bioskop Jadran počeo je da radi 2010. godine, a u gradu postoji još i Art bioskop Vojvodina na Spensu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga