Otvorena izložba fotografija „Žene na selu“

Fotoportretima oslikani rad i stvaralaštvo žena u vojvođanskim selima

09. okt 2014

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana seoskih žena danas je otvorena izložba fotoportreta seoskih žena u Vojvodini pod nazivom „Žene na selu“, koja oslikava rad i stvaralaštvo žena na selu.

Današnja izložba u Apatinu je najava manifestacije Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini koja je jedna od aktivnosti na afirmaciji potencijala i stvaralaštva žena iz ruralnih područja, sa ciljem promocije ženskog aktivizma na lokalnom nivou.

Tim događajima se, kako se navodi u saopštenju Biroa za informisanje Pokrajinske vlade, skreće pažnja na ključnu ulogu žena na selu u unapređenju poljoprivrede i ruralnog razvoja, unapređenju kvaliteta hrane i eliminisanju siromaštva na selu.

Nakon Novog Sada, Sombora, Inđije, Subotice i Kikinde, Apatin je šesto mesto u kome se održava ova manifestacija sa ciljem da se predstavi ženski seoski aktivizam.

Najavljeno da je će, u okviru manifestacije, na posebnom štandu biti predstavljeni proizvodi ženskih udruženja – potencijalni suveniri AP Vojvodine, poput oslikanih tikvi, uramljenih slika koje predstavljaju vojvođanske salaše, teglice sa tradicionalno pripremanom zimnicom, oslikani etno medenjaci i kočija od medenjaka.

Sajam je prodajnog karaktera i počinje u u subotu u 12 časova na Glavnom trgu u Apatinu. Posetioce očekuju i nastupi ženskih folklornih grupa, bogat kulturno-umetnički program, a predviđen je i koncert Garavog sokaka.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga