Otvorena izložba fotografija EU i Srbija

Predstavljeni su rezultati zajedničkih projekata koji pomažu Srbiji da sprovede reforme

28. juna 2016

Izložba fotografija „EU i Srbija: 15. godina partnerstva“, otvorena je u okviru Cinema City festivala, a trajaće do 3. jula.

Na 45 fotografija predstavljeni su rezultati zajedničkih projekata koji pomažu Srbiji da sprovede reforme, postane punopravna članica EU i da unapredi standard građana.

U pitanju su projekti koji su sprovođeni u svim oblastima i regionima, zahvaljujući kojima je od 2001. godine Srbija dobila više od tri milijarde evra bespovratnih sredstava iz pretpristupnih fondova EU.

Kako su naveli organizatori, ta finansijska pomoć je utrošena za programe i projekte koji su podstakli razvoj i konkretne reforme, a unapređeni su infrastruktura, obrazovanje, zdravstvo, zaštita životne sredine i mnogi drugi sektori.

Na otvaranju izložbe organizovan je i panel „Evropa za kreativnu Srbiju“.

Pomoć EU je proteklih godina u sve većem obimu usmerena na pripremu za članstvo Srbije u EU, a kroz više od 800 projekata prekogranične saradnje, EU je podržala regionalnu saradnju i proces pomirenja u pograničnim zajednicama.

Izložbu je moguće pogledati u Kineskoj četvrti u novom Sadu do 3. jula u okviru međunarodnog filmskog festivala Sinema stiti (Cinema City).

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga