Otvorena izložba Edine Selesković u Novom Sadu

Izložba s ciljem da prenese poruku mira i slobode iz srca Sarajeva ka regionu, celoj Evropi, Americi i svetu, navodi se u pratećem materijalu uz izložbu.

05. maja 2016

Izložba “Misli slobodu” (Think Freedom) američko-bosanskohercegovačke umetnice Edine Selesković otvorena je večeras u klubu “Fabrika” Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu.

“Misli slobodu” objedinjuje skulpturu, instalaciju, performans, svetlo, zvuk, film, pisanu reč i nove globalne komunikacijske tehnologije, s ciljem da prenese poruku mira i slobode iz srca Sarajeva ka regionu, celoj Evropi, Americi i svetu, navodi se u pratećem materijalu uz izložbu.

Edina Selesković je rođena u Bosni i Hercegovini, a od 1991. godine živi u SAD, gde je prvo otišla sa 16 godina, u razmeni učenika srednjih škola.

Diplomirala je na akademiji Corcoran School of Arts u Vašingtonu, na odseku skulpture. Njeni radovi do sada su bili izloženi na više od 50 samostalnih i grupnih izložbi u SAD, Aziji i Evropi.

Edina Selesković je prepoznatljivo ime i na njujorškoj modnoj sceni, sa modnom kućom Anie Rexe, a sa mnogobornim umetnicima iz različitih disciplina osnovala je njujoršku umetničku grupu The Stoodio i umetničku zajednicu Williamsburg u Njujorku.

Dobitnica je mnogih svetskih priznanja, a živi i radi u Njujorku, Sarajevu i Tuzli.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga