Otvorena deonica autoputa od Srbobrana do Siriga

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić najavio da će do 5. septembra biti otvorene i sve preostale deonice na autoputu od Horgoša do Novog Sada

05. avg 2011

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić otvorio je danas još 13 kilometara (km) autoputa na severu Koridora 10 od Srbobrana do Siriga i najavio da će do 5. septembra biti otvorene sve preostale deonice na autoputu od Horgoša do Novog Sada.
Otvorena je deonica autoputa od 85. do 98. km računajući od mađarske granice prema Novom Sadu tako da je na trasi Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada u saobraćaj uključeno ukupno 73 km.
Mrkonjić je čestitao graditeljima na obavljenom poslu najavljujući da će poslednja deonica autoputa od Horgoša do Novog Sada biti otvorena 5. septembra, a krak do Kelebije na Koridoru 10 do novembra.
Ministar je istakao da će od 15. septembra građani Srbije moći od Horgoša do Beograda da se voze autoputem i pređu taj potez za sat i dvadest minuta.
Direktor „Koridora Srbije“ Mihajlo Mišić je rekao da će sledeća deonica autoputa na severnom kraku Koridora 10 od Bačke Topole do Feketića biti otvorena 15. avgusta, zatim od Feketića do Srbobrana 25. avgusta i poslednja u blizini Srbobrana u dužini od pet km, 5. septembra.
Na trasi Koridora 10 od Horgoša do Novog Sada 2009. već su izgrađene dve deonice od po 10 km od Bikova do Žednika i od Siriga do Novog Sada.
Direktor Mišić je rekao da je ranije bilo najavljeno da će autoput od Horgoša do Novog Sada biti potpuno završen do kraja avgusta, ali da je zbog problema sa putarima „Nibens grupe“ taj rok pomeren.
Predstavnici Koridora Srbije su rekli da vrednost izgradnje severnog kraka od Novog Sada do Horgoša i Kelebije iznosi oko 10 milijardi dinara.
U izgradnji deonica od Srbobrana do Siriga bila su angažovana preduzeća „Putevi Užice“ i „Borovica transport“.
Trasa je uključila izgradnju mosta na 92. km mosta preko Jegričke reke, kao i rekonstrukciju osvetljenja na naplatnoj rampi „Sirig“.
Mrkonjić je danas najavio da će sutra na novom mostu kod „Beške“ biti obavljena prva test vožnja, odnosno, prvi automobili će preći preko mosta, dok će taj objekat biti otvoren za saobraćaj do 15. septembra.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga