Otvoren sedmi Festival nauke u Novom Sadu

Ulaz na sva predavanja, radionice i ostale sadržaje je besplatan

09. maja 2015

Sedmi Festival nauke otvoren je danas u kampusu Novosadskog univerziteta, pod sloganom “Sve je moguće”.

Pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov izjavio je tom prilikom da je ulaganje u nauku jedino sigurno ulaganje koje donosi višetruku dobit u budućnosti.

„Jedini siguran dinar koji se multiplikuje i vraća je dinar uložen u nauku. Zato je tamo naša podrška i usmerena, pa pozivam sve koji imaju dobru ideju i reference da konkurišu sa predlozima kod resornog sekretarijata i pomognu modernizaciju i naučni napredak društva“, rekao je Pavlov.

Programska direktorka Festivala nauke Tijana Prodanović je navela da je na prethodnim festivalima učestvovalo više od 500 istraživača, nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta i instituta u sastavu Univerziteta u Novom Sadu.

Ove godine se očekuje isto toliko naučnika, koji će u više od 80 radionica i nekoliko predavanja i tribina, posetiocima prikazati „da je sve moguće“, kazala je ona.

Festival nauke za cilj ima da nauku i naučno-istraživački rad fakulteta i instituta približi široj publici, ove godine trajaće do nedelje 10. maja, a ulaz na sva predavanja, radionice i ostale sadržaje je besplatan.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga