- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Otvoren sajam za popularizaciju preduzetništva među srednjoškolcima

Potpredsednik Pokrajinske vlade Miroslav Vasin ocenio je danas da je prvi Sajam preduzetništva učenika srednjih stručnih škola iz Vojvodine veliki iskorak u popularizaciji preduzetničkog duha i modela ponašanja kod mladih, kroz preduzetničko obrazovanje.

Vasin je na otvaranju Sajma koji se održava u Sremskim Karlovcima podsetio da je Skupština Vojvodine usvojila pre mesec dana SMART strategiju, čiji je cilj da se  društvo iz tradicionalnog pretvori u inovativno, kao i da je jedan od najznačajnijih projekata u okviru te strategije razvijanje preduzetničkog razmišljanja i duha od najranijeg školskog uzrasta.

„Ako se sektor obrazovanja posveti preduzetništvu, novim idejama i kreativnosti, kao osnovnim načelima daljeg školovanja i vaspitanja mladih – strategija će uspeti“, poručio je potpredsednik Pokrajinske vlade.

On je zaključio i da sve počinje od sektora obrazovanja i završava u privredi, te da ako nema efikasnog početka u obrazovanju, neće biti ni efikasnog kraja u privredi.

Direktor Visoke škole za menadžment i poslovne komunikacije Miladin Kalinić izjavio je da je neophodno da se obrazovanje prilagodi inovativnom društvu i obrazuju kadrovi koji će imati sposobnosti, znanja i veštine. Prema njegovim rečima, podjednako je važno da se uz pomoć javnosti i nadležnih institucija stvori adekvatan ambijent za razvoj preduzetništva.

Prvi Sajam preduzetništva, okupio je  14 timova iz osam vojvođanskih srednjih škola. Sajam je takmičarskog karaktera, a učenici su dobili priliku da izlože svoja idejna rešenja i biznis planove, dok će najbolji među njima biti nagrađeni.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!