Otvoren konkurs za program Lokomotiva – lokalna omladinska inicijativa u Novom Sadu

Neformalne grupe mogu da predlože ideje iz oblasti obrazovanja, zdravlja, culture i slobodnog vremena, informisanja, ekologije, bezbednosti

02. okt 2018

Udruženje „Hmm…“ iz Novog Sada, u okviru program „Lokomotiva – lokalna omladinska incijativa“, otvorilo je drugi krug Konkursa za realizaciju omladinskih ideja u zajednici.

Program je namenjen neformalnim grupama mladih uzrasta od 18 do 30 godina, sa teritorije grada Novog Sada, a „Lokomotiva“ ima za cilj osposobljavanje mladih da se aktivnije uključe u društveni život kroz obezbeđivanje podrške mladima da razviju i realizuje svoje ideje i inicijative koje su usmerene na pozitivne promene u zajednici i životu mladih, navodi se u saopštenju za javnost.

Objašnjava se da neformalne grupe mogu da predlože ideje iz oblasti obrazovanja, zdravlja, culture i slobodnog vremena, informisanja, ekologije, bezbednosti i drugih oblasti, a koje podrazumevaju organizovanje radionice, seminara, tribina, edukacija, akcija, društvenih igara, koncerta, zabavnih sadržaja.

Neformalnim grupama čije ideje budu odabrane kroz „Lokomotivu“ će biti pružena podrška u vidu obuke na kojoj će dobiti znanja potrebna za planiranje i uspešno sprovođenje akcije i obezbediti materijal neophodan da bi se ideja realizovala.

Mladima će biti obezbeđena i kontinuirana mentorska podrška volontera i volonterki Mentorskog kluba „Lokomotive“, navodi se u saopštenju.

Tekst konkursa i prijavni formular mogu se pronaći na sajtu www.hmmns.org, kao i na Facebook stranici Lokomotiva mladih Novog Sada. Popunjene prijave potrebno je poslati na mejl lokomotivans@gmail.com.

Program „Lokomotiva 2018“ realizuje udruženje „Hmm…“, u saradnji sa udruženjima „BalkanIDEA Novi Sad“ i „Centar za edukativno-kreativni razvoj omladine CEKRO“.

Projekat se sprovodi uz podršku Gradske uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade, u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za 2018. godinu i programa OPENS 2019 finansira sredstvima Grada Novog Sada, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Ministarstva kulture i informisanja.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga