Otvoren Kamp tolerancije mladih u Bačkoj Topoli

Na Kampu učestvuje 200 mladih, koji će tokom šest dana učestvovati u edukacijama, kreativnim radionicama i zabavnim programima.

25. jul 2010

U Bačkoj Topoli večeras je otvoren četvrti po redu Kamp tolerancije mladih iz podunavskog regiona, koji će trajati do subote, 31. jula. Na Kampu učestvuje 200 mladih, koji će tokom šest dana učestvovati u edukacijama, kreativnim radionicama i zabavnim programima.
Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši rekao je da je Vojvodina evropska regija “s dušom” i izrazio zadovoljstvo zato što je projekat Kampa tolerancije zaživeo pre četiri godine. “Treba nam novi evropski politički identitet za Srbiju i za Vojvodinu, koji će inicirati dijalog sa evropskim kulturnim i političkim nasleđem”, kazao je Egereši. Dodao je da su političko nasleđe Evropske Unije solidarnost, promene i partnerstvo.
Ministar za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić rekao je da je veoma važno da se mladi uče toleranciji. “Sve razlike koje postoje, a na koje smo ponosni, nisu razlike koje nas razdvajaju, već naše bogatstvo. Bez tolerancije nema demokratije”, poručio je Čiplić.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da bi za policiju bilo daleko manje posla da u društvu u Srbiji postoji viši stepen tolerancije. Dačić je na otvaranju Kampa tolerancije mladih iz zemalja podunavskog regiona rekao da mu je drago što se u Vojvodini i u Srbiji održava takav skup mladih i ocenio da je tolerancija nešto što nam svima nedostaje. “Tolerancija je neophodna da bi jedno društvo moglo da funkcioniše. Nadam se da će sve zemlje koje spaja Dunav uskoro biti u zajedničkoj kući i da će mlade generacije deliti zajedničke vrednosti”, naveo je Dačić.
Kamp se održava pod sloganom “Uhvati ritam Dunava”.
(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga