Otvoren Centar za profesionalnu rehabilitaciju osoba sa invaliditetom

Prvi centar u Vojvodini radiće kao posebna jedinica Nacionalne sluzbe za zapošljavanje, gde će osobe sa invaliditetom na lakši način dobijati neophodne informacije o zasnivanju radnog odnosa

02. dec 2011

U Novom Sadu danas je otvoren Centar za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, gde će poslodavci i osobe sa invaliditetom na lakši način moći da dobiju sve neophodne informacije o zasnivanju poslovnog odnosa.

Direktor Nacionalne sluzbe za zapošljavanje Dejan Jovanović je rekao da je od donošenja Zakona o zapošljavanju osoba sa invaliditetom u Srbiji posao dobilo oko 9.000 osoba sa invaliditetom, što je mnogo više nego pre donošenja zakona.

Jovanović je rekao da je ovo prvi Centar u Vojvodini, a treći u Srbiji, koji će raditi kao posebna jedinica Nacionalne sluzbe za zapošljavanje.

„Nadamo se da će Centar u Novom Sadu uticati na popravljanje stanja na tržištu rada u tom gradu. Uskoro ćemo započeti pregovore i sa predstavnicima drugih većih gradova u Vojvodini, kako bismo i u njima otvorili ovakve centre“, rekao je Jovanović.

Potpredsednica Vlade Srbije Verica Kalanović rekla je da je uverena da Srbija gradi odgovorno i humano društvo, a briga o zapošljavanju osoba sa invaliditetom deo je tog posla.

„Od usvajanja Zakona o zapošljavanju osoba sa invaliditetom vidljivi su rezultati tog zakona. Danas imamo i centre, poput ovog u Novom Sadu, koji će predstavljati mesto gde će osobe sa invaliditetom moći da nađu svoj kutak“, rekla je Kalanović.

Potpredsednica Vlade je rekla i da o osobama sa invaliditetom treba razmišljati, sa njima raditi i družiti se tokom cele godine, a ne samo na Međunarodni dan osoba sa invaliditetom.

Vojvođanski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin rekao je da je i u Vojvodini dat veliki doprinos evropskom putu Srbije u ovoj oblasti i izrazio nadu da će 2012. još veći broj osoba sa invaliditetom dobiti posao.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga