Otpustili 31 radnika uz otpremninu, a sada primaju 90

U budžetu za 2015. godinu navodi se da će ova ustanova imati nepromenjen broj radnika

06. jan 2015

Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ primiće oko 90 novih radnika samo dva meseca nakon što je 31 radnik otpušten uz otpremnine u sklopu smanjenja troškova i reorganizacije, preneo je portal 021.

Novi zaposleni će biti primljeni jer u februaru počinju da rade novi vrtići u Radničkoj 20 i na Fešteru u Veterniku, kao i dograđeni objekat u ulici Jože Vlahovića u Petrovaradinu i dodatnih 11 soba u drugim vrtićima.

U predlogu odluke, koji je usvojila Skupština grada, navodi se da Radosno detinjstvo ima 1.953 zaposlena, a da će od 1. februara biti potrebno angažovanje 2.044 radnika, odnosno 90 novih ljudi. Ovi ljudi su potrebni da bi se radilo sa 824 dece koji će početi da idu u nove vrtiće.

U odluci stoji i da će zbog povećanja broja zaposlenih biti potrebno opredeliti i dodatna sredstva od 35,3 miliona dinara u budžetu, pored već opredeljenih dve milijarde i 22 miliona dinara u gradskoj kasi za ovu ustanovu. Posebno je napomenuto da će se dodatna sredstva iz budžeta dodeliti tek kada se pribave saglasnosti od Republike za nova zapošljavanja.

021 napominje i da je iz budžeta grada pre tri meseca opredeljeno 15 miliona dinara za otpremnine 31 zaposlenog.

Inače, u budžetu za 2015. godinu koji su odbornici usvojili samo par sati pre odluke o davanju saglasnosti da Radosno detinjstvo primi novozaposlene, navodi da će ova ustanova u ovoj godini imati nepromenjen broj radnika od 1.953.

(021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga