Otkazivanje koncerta Dža ili bu u Užicu kao Georgieva u Smederevu

U slučaju Dža ili bu razlog za takav potez, navode u samoj grupi, treba tražiti u refrenu pesme u kome se aludira na aktuelnog premijera Srbije i kandidata Srpske napredne stranke za predsednika države Aleksandra Vučića

08. mar 2017

Koncert beogradske rok grupe Dža ili bu, najavljen za 11. mart u Užicu, otkazan je zbog pesme Diktatore tvrde u grupi, dok u Užicu kažu da je koncert samo odložen iz finansijskih i tehničkih razloga.

Situacija je slična onoj zabeleženoj u Smederevu, gde je koncert pop zvezde Vlada Georgieva otkazan bez posebnog objašnjenja, a nakon što je Georgiev podržao predsedničkog kandidata Sašu Jankovića.

No, u slučaju Dža ili bu razlog za takav potez, navode u samoj grupi, treba tražiti u refrenu pesme u kome se aludira na aktuelnog premijera Srbije i kandidata Srpske napredne stranke za predsednika države Aleksandra Vučića.

“Koncert je definitivno otkazan pod obrazloženjem da ne smeju da nas ugoste zbog naše pesme Diktatore, jer je to protivrežimska pesma”, rekao nam je menadžer i član grupe Dejan Milojević.

“Preciznije, na neki način nam je rečeno da ne smemo da nastupamo zbog naših pesama. Sada vidim i čujem da su se oni oglasili sa nekim obrazloženjem i da nam nude nekakav drugi termin, da su postojali tehnički razlozi. To je potpuna neistina. Ako nam ponude da dođemo sutra, stižemo bez problema. Ne da smo se vratili u dedvedesete, nego ovo je Čaušesku. Mi smo u vreme Miloševića svirali. Ovo sada je strašno, diktatura, uterali su ljudima strah u kosti”, rekao je Milojević.

Iz Gradskog kulturnog centra u Užicu tvrde drugačije, navode tehničke i finansijske razloge, te podvlače da ne postoje nikakvi politički razlozi. Insistiraju na tome da je koncert Dža ili bu samo odložen.

“Koncert Dža ili bu odložen je iz organizaciono – tehničkih i finansijskih razloga. Prosto, pomerili smo datum. Razgovarali smo kada bi njima, a kada nama odgovaralo. Zgusnuto je vreme, već imamo zakazane koncerte za 8. 15. i 24. mart. Jednostavno je došlo do korekcije plana, a mi smo i ustanova koja ima komercijalne programe i trudimo se da sve to ispoštujemo, jer tržišno poslujemo. Ponavljam, koncert nije otkazan, već odložen i nije odložen iz političkih, već tehničkih i finansijskih razloga“, kaže direktorka Gradskog kulturnog centra Jelena Vasović.

Dejan Milojević je dodao za RSE da nikakav poziv do danas nije stigao iz Užica. Kaže da ga nije zvala direktorka Vasović zbog dogovora o eventualnom odlaganju koncerta i novom terminu.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga