Otkazana sednica Skupštine Vojvodine

Za sada nema zvaničnog objašnjenja zbog čega sednica pokrajinskog parlamenta nije održana

12. sep 2011

Sednica Skupštine Vojvodine na kojoj je trebalo da se raspravlja o amandmanima na Predlog zakona o javnoj svojini otkazana je danas.

Potpredsednica pokrajinskog parlamenta Branislava Belić je rekla da će naknadno biti saopšteno zbog čega je doneta takva odluka, odnosno dato zvanično obrazloženje za odlaganje vanredne sednice pokrajinske skupštine.

 Sednica je bila zakazana na predlog Vlade Vojvodine koja je ranije utvrdila predlog pet amandmana na Predlog zakona o svojini i koji su posle rasprave u Skupštini Vojvodine trebalo da budu upućeni Skupštini Srbije. Pokrajinska vlada smatra da Vojvodina mora imati pravo svojine nad svim onim što je izgrađeno iz budžeta Vojvodine, uključujući i kanalsku mrežu na teritoriji pokrajine, kao i objekte železničke infrastrukture od regionalnog i lokalnog značaja. Vlada Vojvodine predlaže da pokrajina može u svojini da ima puteve drugog reda koji povezuju dva ili više okruga na teritoriji Vojvodine. Pokrajina traži da ima pravo svojine i nad objektima na teritoriji bivših jugoslovenskih republika koji su bili u društvenoj svojini, a na kojima je kao nosilac prava raspolaganja bila upisana Vojvodina, odnosno javna preduzeća ili ustanove čiji je osnivač pokrajina. Na ovaj način stvaraju se i uslovi da Srbija prenese udeo i akcije Novosadskog sajma i drugih preduzeća u javnu svojinu Vojvodine, saopštila je vlada i objasnila da se svi amandmani oslanjaju na Zakon o utvrđivanju nadležnosti Vojvodine.

(agencije)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga