Otkaz štrajkačima u Dnevnikovoj štampariji

Osamnaest štrajkača u Dnevnikovoj štampariji dobilo je otkaze, kazala je danas agenciji Beta članica Štrajka…

01. avg 2011

Osamnaest štrajkača u Dnevnikovoj štampariji dobilo je otkaze, kazala je danas agenciji Beta članica Štrajkačkog odbora Biljana Simunić, a tu informaciju potvrdilo je i rukovodstvo holdinga Dnevnik.

Simunićeva je kazala da štrajkači nisu hteli da prime rešenja o otkazima, jer smatraju da su nezakonito otpušteni. U rukovodstvu holdinga Dnevnik Beti je rečeno da je 18 zaposlenih dobilo otkaze, jer štrajk nije bio zakonit. Rukovodioci su kazali da se većinski sindikat izjasnio protiv štrajka, a da je deo štrajkača naneo štetu preduzeću jer je blokirao štampanje izdanja koja se inače štampaju u Dnevnikovoj štampariji.

Biljana Simunić je navela da se u štrajku nalazi ukupno 28 zaposlenih u štampariji i potvrdila navode rukovodstva holdinga da štrajkači nemaju podršku svoga sindikata. Simunićeva je precizirala da je u štrajku većina zaposlenih na odeljenjima štamparije hemigrafija, rotacija i tabačna štampa.

„Štrajkujemo jer nam duguju 11 zarada, a u poslednje dve godine nam ne uplaćuju zdravstveno osiguranje“, navela je Simunićeva i najavila da će štrajkači verovatno organizovati proteste ispred pokrajinskih institucija, koje su osnivači holdinga Dnevnik.

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga