Oteran govornik iz Dveri

Grupa studenata antifašista oterala govornika iz ekstremističke organizacije Dveri sa tribine na Filozofskom fakultetu u Beogradu

13. dec 2013

Grupa studenata, aktivista protiv fašizma, protestom na Filozofskom fakultetu u Beogradu naterala je Miroslava Živkovića iz organizacije „Dveri“ i novinarku Biljanu Đorović, simpatizerku pokreta „Obraz“, da napuste tribinu o štetnosti GMO u ishrani, gde je trebalo da nastupe kao govornici, piše Blic.

U sredu uveče na tribini koju je organizovala Unija studenata Filozofskog fakulteta bilo je najavljeno pet govornika, među kojima su bili i Biljana Đorović i Miroslav Živković. Ispred ulaza u amfiteatar grupa studenata protestovala je uz transparente, blokirajući ulaz Živkoviću i Đorovićevoj, zahtevajući da napuste skup. Oni su na kraju to i učinili, pa je tribina održana bez njih.

„Ekstremni desničari već imaju masovnu podršku na Pravnom i Mašinskom fakultetu, a sada im je meta Filozofski. Mi im to nećemo dozvoliti“, poručuju aktivisti. Oni zahtevaju od uprave fakulteta da javno obrazloži postupke u vezi sa ovim događajem.

Na fakultetu nisu želeli da komentarišu incident, već su samo odgovorili da su održavanje tribine odobrili smatrajući da je tema relevantna.

Miloš Pešić, predsednik Unije, koja je organizator tribine, naglašava da je tribina održana uz saglasnost uprave fakulteta. „Za ove govornike smo se odlučili jer su gostovali na brojnim skupovima na tu temu i smatrali smo da studenti treba da čuju njihove stavove“, navodi Pešić.

(Blic)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga