Otac stradale novinarke traži prijem kod ministra pravde

Evo dve godine prolaze od javašluka i kriminala, a ništa se nije sa mesta pomerilo

16. jan 2014

Branko Miladinović, otac novinarke Tamare Miladinović koja je stradala u požaru u novosadskoj diskoteci „Kontrast“ aprila 2012. godine, zatražio je od ministra pravde Srbije Nikole Selakovića da ga primi kako bi se ubrzalo utvrđivanje odgovornosti za tu tragediju u kojoj je poginulo šestoro mladih.

„Po Ustavu Srbije, vladavina prava je zagarantovana. Tužilaštvo i sudstvo je nezavisno i samostalno u svom radu. Evo dve godine prolaze od javašluka i kriminala, a ništa se nije sa mesta pomerilo“, naveo je Miladinović u pismu Selakoviću.

On je upitao kako je moguće da niko od građevinskih inspektora, inspektora iz sektora za vanredne situacije, turističkih inspektora nije bio doneo rešenje o zatvaranju te diskoteke, koja po njemu nije ispunjavala uslove za rad, čime bi tragedija bila izbegnuta.

Miladinović je ranije u više navrata pisao republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac, sa zahtevom da se proces ubrza i da svi krivci budu pronađeni i imenovani.

On je ukazao i da postoje ozbiljne indicije o „prikrivanju“ određenih dokaza u ovom slučaju.

Mediji su krajem prošle godine javili da će suđenje za tragediju u diskoteci „Kontrast“ početi po svemu sudeći ponovo, jer predsedavajuća sudija odlazi u penziju pa će predmet preuzeti novi sudija.

Suđenje je počelo krajem januara 2013. godine ove godine i održano je 49 ročišta.

U pritvoru se i danas nalaze vlasnik lokala, dvojica zakupaca i jedan električar.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga