Otac: Napadnuti mladi građanski aktivista ima višestruke prelome lobanje

“Očigledno da se u ovoj zemlji ne može nekažnjeno izneti suprotno mišljenje”

10. avg 2020

Milenko Vujić, otac sinoć napadnutog mladog građanskog aktiviste, studenta Milana Vujića, izjavio je da njegov sin ima “višestruke prelome lobanje” i dodao da je motiv napada na njega “isključivo politički”, a da je napadač jedan od kandidata na proteklim lokalnim izborima u Novom Sadu.

“Ima višestruke prelome lobanje. Motiv je isključivo politički jer je napadač kandidat sa liste broj 7. na lokalnim izborima”, naveo je Milenko Vujić na Tviteru.

Lista broj 7 na proteklim lokalnim izborima u Novom Sadu bila je “Istina – Adaviera – Ivana Vujasin”.

“Očigledno da se u ovoj zemlji ne može nekažnjeno izneti suprotno mišljenje”, ocenio je Milenko Vujić.

Antonijević: Nadležni da pronađu odgovorne za napad na mladog građanskog aktivistu iz Novog Sada

Izvršni dirrktor Fondacije za otvoreno društvo u Srbiji Milan Antonijević pozvao je danas MUP, tužilaštvo i službe bezbednosti da pronađu odgovorne za napad na mladog građanskog aktivistu, studenta iz Novog Sada Milana Vujića (22).

“Odgovorne za napad na mladog Milana Vujića moraju pronaći MUP, tužilaštvo i službe bezbednosti, to im je posao, a ukoliko je politički život u Srbiji došao do tačke gde se razbijaju glave zbog drugačijeg stava, onda niko više bezbedan nije”, napisao je Antonijević na Tviteru.

Društvenog aktivistu i studenta Pravnog fakulteta u Novom Sadu Milana Vujića sinoć oko 23.15 fizički je napao muškarac, koji mu je, pre nego što će ga udariti, rekao da ga napada zbog onoga što je pisao na Tviteru.

Vujić je za Autonomiju sinoć ispričao da se vraćao sa treninga biciklom i da je u jednom momentu neko iz automobila počeo da mu trubi i da mu govori: “Stani, stani!”

“Stao sam i muškarac je počeo da viče ‘šta si to pisao po Tviteru’ i udario me je jako pesnicom u slepoočnicu, nakon čega sam pao i udario glavom o asfalt”, rekao je Vujić, koji je sporo govorio usled udarca.

On je dodao da misli da bi mogao da prepozna napadača, kao i da mu nije jasno na kakvu njegovu objavu sa Tvitera je mislio.

Policija je došla na lice mesta, a potom ga odvela u Urgentni centar, gde mu je urađen CT snimak glave.

Incident se dogodio na Bulevaru Evrope.

Milan Vujić je građanski društveni aktivista, koji je objavljivao članke u beogradskom listu Danas i na novosadskom portalu Autonomija.

Zastupa građanske, liberalne i antinacionalističke stavove, a govorio je i na protestima protiv režima proleća prošle godine.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Kuda?
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga