Otac na službenom putu na otvaranju Sterijinog pozorja

Pozorje će biti zatvoreno predstavom u čast nagrađenih, baletom Srpskog narodnog pozorišta „Mileva Ajnštajn”, u režiji Staše Zurovac, a po motivima drame Vide Ognjenović. Sterijino pozorje ove godine traje od 25. maja do 2. juna.

26. apr 2012

Ovogodišnje Sterijino pozorje biće otvoreno predstavom “Otac na službenom putu” Ateljea 212, u režiji Olivera Frljića i po tekstu Abdulaha Sidrana, rečeno je danas novinarima u Pozorju.

Pored ove predstave, u takmičarskoj selekciji nacionalne drame i pozorišta biće izvedena i predstava “Radnici umiru pevajući” Hartefakt fonda i Bitef teatra, u režiji Anđelke Nikolić i po tekstu Olge Dimitrijević.

Na repertoaru Pozorja u istoj selekciji su i “Bunar” u režiji Egona Savina i po tekstu Radmile Smiljanić. Reč je o koprodukciji Ustanove kulture „Vuk Karadžić”, Radionice Integracije i Fonda Krug.

Atelje 212 i Kulturni centar Pančeva na Pozorju će nastupiti sa predstavom „Plodni dani”, u režiji i po tekstu Borisa Liješevića, dok će nemački Šaušpilhaus (Sćauspielhaus) iz Bohuma nastupiti s predstavom „Nije život bicikl”, u režiji Anzelma Vebera (Anselm Weber) i po tekstu Biljane Srbljanović.

U selekciji nacionalne drame i pozorišta nastupiće još i „Hipermnezija” Hartefakt fonda i Bitef teatra, u režiji Selme Spahić, kao i „Marat the Sade” Novosadskog pozorišta (Ujvideki Szinhaz), u režiji Andraša Urbana i po tekstu Petera Vajsa.

Pozorje će biti zatvoreno predstavom u čast nagrađenih, baletom Srpskog narodnog pozorišta „Mileva Ajnštajn”, u režiji Staše Zurovac, a po motivima drame Vide Ognjenović.

Sterijino pozorje ove godine traje od 25. maja do 2. juna.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga