Osuda napada na gej momka

Gej strejt alijansa zahteva od policije i drugih nadležnih organa da najhitnije otkriju napada če na gej mladića na Novom Beogradu

28. avg 2011

Gej strejt alijansa (GSA) izrazila je zabrinutost što je u poslednjih nekoliko nedelja povećan broj napada ili pokušaja napada na LGBT osobe.

Kako je navedeno u saopštenju GSA, poslednji slučaj fizičkog napada dogodio se na Novom Beogradu u noći između petka i subote, kada su dva mlađa muškarca napala dvadesetogodišnjeg gej mladića, koji je tom prilikom zadobio težu kontuziju glave, više masnica i ogrebotina po telu. Mladić je napad odmah prijavio policiji i Gej strejt alijansi.

GSA zahteva od policije i drugih nadležnih organa da taj kao i prethodne slučajeve nasilja bez odlaganja rasvetle, identifikuju počinioce i privedu ih pravdi, piše u saopštenju.

GSA zahteva od nadležnih institucija da se ozbiljno posvete prevenciji i sankcionisanju nasilja nad LGBT osobama i da posebno u periodu pred „Paradu ponosa“ i na dan njenog održavanja „učine sve što je u njihovoj moći da se nasilje od prošle godine ne ponovi“.

„Nepostojanje jasne strategije za borbu protiv nasilja i diskriminacije prema LGBT osobama za posledicu ima ohrabrivanje nasilnika da svakodnevno i gotovo neometano prete smrću, tuku, vređaju, nipodaštavaju i marginalizuju građane Srbije koji ne pripadaju većinskom heteroseksualnom delu stanovništva“, navedeno je u saopštenju GSA.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga