Oštre reči između LSV i LDP

LDP: Vrh LSV je toljaga u rukama Tadića; LSV: LDP vređa građane Vojvodine

08. mar 2014

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš rekao je da LSV-u ne smeta to što potpredsednik LDP Dušan Mijić govori da Skupština Vojvodine treba da donese pokrajinski ustav, nego „činjenica da on to radi isključivo u propagandne svrhe“.

„Jer i on i mi i cela Vojvodina znamo da je LDP vanparlamentarna stranka u Vojvodini i da nema načina da predloži takvo rešenje, nego ovo rade samo zato da bi se, zabrinuti za cenzus, pokazali autonomašima. A oni to u suštini nisu“, rekao je Kostreš u intervjuu za „Danas“.

On je rekao da se stavovi LDP-a o Vojvodini zapravo ne znaju i da ih oni „saopštavaju samo pred izbore“.

„Ne postoji nijedan beogradski političar u Srbiji koji se vremenom nije ogrešio o Vojvodinu. Zar vi mislite da smo mi zaboravili ulogu Čedomira Jovanovića kao šefa poslaničke grupe DOS u obesmišljavanju omnibus zakona, Zakona o koncesiji i Zakona o privatizaciji? Ako smo poverovali njemu da se promenio, i ako je cela Srbija poverovala Vučiću i Dačiću da su postali evropejci, zašto je onda toliko teško verovati Tadiću da je prihvatio da je centralizacija pogubna za Vojvodinu i čitavu Srbiju?“, rekao je Kostreš.

LDP: Vrh LSV je toljaga u rukama Tadića

Potpredsednik LDP Bojan Đurić rekao je da pitanje Vojvodine ne mogu da reše Boris Tadić i Dušan Petrović, na čijoj listi su Nenad Čanak i još nekoliko funkcionera LSV.

„Ne prihvatamo da vrh Lige bude toljaga u rukama Tadića protiv LDP, a to je uloga na koju pristaju poslednjih nedelja. Ne prihvatamo da nas funkcioneri Lige optužuju za separatizam i to rečnikom jogurt revolucionara iz osamdesetih. To ne zaslužuju pravi stari ligaši. I zato sam siguran da će oni 16. marta glasati za LDP, a ne za Tadićev politički zbeg“, rekao je Đurić.

Đurić je dodao da LDP ne pravi sukob sa LSV, ali da LDP neće dopustiti da ga napada „nekoliko ljudi kojima je bilo jedino važno da imaju garantovane mandate na listi na kojoj čak ni Boris Tadić nije imao hrabrosti da bude“. On je dodao da je notorna besmislica da LDP ima neiskren odnos prema Vojvodini.

„Judita Popović je bila sjajna poslanica i zastupala je interese Vojvodine bolje od svih petoro poslanika LSV zajedno. Posle 16. marta biće mnogo više poslanika LDP iz Vojvodine nego do sada. Biće ih više nego što će LSV imati na toj listi koju predvodi Miodrag Rakić“, rekao je Đurić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga