Ostavka zbog pretnje

Upravnica baleta u Novom Sadu Olivera Kovačević Crnjanski podnela je neopozivu ostavku na funkciju nakon pritisaka i anonimne pretnje

12. apr 2012

Direktorka Baleta Srpskog narodnog pozorišta (SNP) u Novom Sadu Olivera Kovačević Crnjanski podnela je neopozivu ostavku na funkciju nakon pritisaka i anonimne pretnje, saopštio je danas SNP.

Kako se navodi, ona je ostavku podnela „nakon besprimernog pritiska i ničim argumentovanih optužbi jednog od zaposlenih u Umetničkoj jedinici Balet i anonimne SMS poruke preteće sadržine”.

“Iako je predanim, odgovornim i požrtvovanim radom, zajednički sa ansamblom Baleta SNP-a, ovoj umetničkoj jedinici obezbedila izuzetne uspehe na domaćoj i međunarodnoj sceni, uprava SNP je, zbog težine pretnji, sa žaljenjem prihvatila ostavku”, piše u saopštenju.

Dodaje se da je Balet SNP-a pod rukovodstvom dosadašnje direktorke stasao u relevantan ansambl spreman da odgovori izazovima klasičnog, neoklasičnog baleta, ali i savremenog plesa.

„O tome svedoče i predstave Don Kihot, Krcko oraščić, Jezik zidova, Šampanjac i jagode, Dama s kamelijama, te obnove Žizele i Labudovog jezera”, navodi se u saopštenju.

Uprava SNP-a je navela da nakon smene upravnice neće dozvoliti da kadrovska rešenja koja se tiču rukovođenja Pozorištem budu rezultat besprimernih pritisaka i neargumentovanih optužbi.

„Istragu vezanu za anonimnu preteću SMS poruku smo, s punim poverenjem, prepustili policiji i tužilaštvu”, piše u saopštenju.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga