Ostavka predsednice Saveta za javni red zbog nasilja

Novi Sad već četiri godine nema načelnika policije

11. sep 2013

Predsednica Saveta za javni mir i bezbednost Skupštine grada Novog Sada Branka Bežanov podnela je danas neopozivu ostavku na to mesto, zbog incidenta u kojem je grupa osnovaca pretukla jednog nastavnika u tom gradu.

„Više puta sam apelovala na nadležne u MUP-u Srbije da se imenuje načelnik Policijske uprave u Novom Sadu, i osim obećanja da će se to uskoro rešiti, nije se ništa dogodilo. Ove godine, 1.oktobra, će biti pune četiri godine kako Novi Sad nema načelnika policije“, navela je Branka Bežanov u saopštenju za javnost.

Ocenila je da činjenicu da glavni grad Vojvodine i dalje nema načelnika policije izgrednici doživljavaju kao signal da „mogu da rade sta hoće“.

„Zbog svega toga i osećaja bespomoćnosti da bilo kako pomognem da se ovo stanje promeni, podnosim neopozivu ostavku na ovu funkciju i time apelujem još jednom na nadležne u MUP-u da se ovaj problem hitno reši, jer je i sada već suviše kasno za one koji su napadnuti, a naročito za one koji su stradali“, navela je Branka Bežanov.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga