Osnovano udruženje Istina-Tamarini zakoni

“Trudiću se da niko više ne pogine u ovom gradu, koji je postao bermudski trougao stradanja i nasilja"

29. maj 2014

Roditelji, članovi porodica i prijatelji mladih ljudi koji su poginuli u požaru u novosadskoj diskoteci “Kontrast” osnovali su udruženje “Istina – Tamarini zakoni”, koje će se zalagati za prevenciju i strože kažnjavanje teških krivičnih dela.

Zastupnik udruženja Branko Miladinović, otac novinarke Tamare Miladinović koja je takođe poginula u tom požaru, rekao je na konferenciji za novinare da neće odustati od borbe za pravdu.

“Trudiću se da niko više ne pogine u ovom gradu, koji je postao bermudski trougao stradanja i nasilja. Neću biti srećan, jer Tamaru ne mogu vratiti, ali ću barem ispuniti obećanje koje sam joj dao na odru”, rekao je Branko Miladinović.

Požar u “Kontrastu” desio se 1. aprila 2012. godine i u njemu je poginulo šestoro mladih ljudi. Početkom marta ove godine počelo je ponovljeno suđenje optuženimaza tu tragediju, nakon što je sudija koja je prva vodila proces otišla u penziju.

Branko Miladinović je ocenio da se u Srbiji veoma malo uradilo na prevenciji od požara od tragedije u “Kontrastu” do danas. “Deca i omladina nisu bezbedna u Srbiji”, kazao je Miladinović.

Najavio je da će iduće sedmice biti raspisan konkurs za idejno rešenje za spomen-obeležje poginulima na mestu gde je bila diskoteka “Kontrast”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga