Osnovana politička organizacija Nova Vojvodina

"Da se Vojvodina spasi od dugogodišnje devastacije"

25. jula 2018

Hirurg dr Miroslav Ilić, dr Zorana Šobot i advokat Branislav Majstorović, svi iz Novog Sada, osnivali su novu političku organizaciju pod nazivom Nova Vojvodina, piše 021.rs.

Portal navodi da su među osnivačima i članstvom nove političke organizacije i bivši članovi Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića, koji su bili zaduženi za delovanje u Vojvodini i na lokalu.

Kako se dodaje, organizacija je registrovana pod imenom Nova V u Agenciji za privredne registre u aprilu, a krajem leta trebalo bi i zvanično da se predstavi javnosti. Njen zastupnik i predsednik je Miroslav Ilić.

Zorana Šobot izjavila je za 021 da je organizacija nastala „iz potrebe da se nešto promeni i Vojvodina spasi od dugogodišnje devastacije“, te da im je namera da budu inicijalna kapisla drugima „koji bi priču želeli da rašire po celoj Srbiji“.

„Dogovorili smo se da imamo manji broj osnivača i veći broj članova, a kada neko od osnivača odluči da prestane sa delovanjem, na ostalima je da izaberu novog rukovodioca i da nastave rad. Prvi segment rada nam je definitivno teritorija koju najbolje znamo – a to je Vojvodina, a drugi segment je rad na lokalu, u Novom Sadu i u drugim gradovima, bavljenje opštim gradskim, komunalnim i drugim problemima svakog građanina. Vojvodina je duže vreme skrajnuta, političko polje je počišćeno, a da postoji volja da se nešto iz korena menja pokazuje nam i činjenica da članstvo raste, da nam prilaze i neopredeljeni građani“, kazala je ona.

Prema njenim rečima, nova organizacija za cilj ima demokratsku Vojvodinu u Evropi, sa antifašističkom kulturom i tradicijom, koja se svakodnevno sve više urušava.

„Sada smo politička organizacija, što ne znači da vremenom nećemo prerasti u stranku. Prvo na agendi nam je da upoznamo građane sa našim sloganom – ‘Novo vreme, nove politike, Nova Vojvodina’. Treba nam kulturni i politički preokret, slobodno udružene strukovne i nevladine organizacije, slobodni mediji, suzbijanje nasilja, razvoj tehnologija, zaštita ranjivih grupa, odlučnija borba za socijalnu pravdu. Trenutno vlada nemoć nad potkupljenom oligarhijom, izbori su nam potkradeni, a na nama je da u središte stavimo čoveka i njegove potrebe. Ljudima su i bukvalno životi postali ugroženi u ovoj atmosferi straha“, istakla je Zorana Šobot.

(Autonomija, 021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga