Osnovana PS JI Evrope

Današnjom svečanom sesijom zaokružen je proces započet za vrijeme crnogorskog predsjedavanja inicijativom

10. maja 2014

U Bukureštu je osnovana Parlamentarna skupština procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, a crnogorsku delegaciju na inauguracionoj sjednici predvodio je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

Od Crne Gore je, kaže Krivokapić, i potekla inicijativa za formiranje ove skupštine, koja je dodatna vrijednost i snaga demokratije u regionu.

Današnjom svečanom sesijom zaokružen je proces započet za vrijeme crnogorskog predsjedavanja inicijativom, kada je osnovana radna grupa čiji zadatak je bio upravo rad na osnivanju Parlamentarne dimenzije, navodi se u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta.

„Naša je dužnost kao poslanika da obezbijedimo da svijet postane sigurno mjesto u svim svojim regionima i damo naš maksimum da naše razlike nikada ne postanu prepreka za realizaciju naših zajedničkih ciljeva“, rekao je Krivokapić.

On se osvrnuo i na situaciju u Ukrajini. „Nedavna dešavanja na granici našeg regiona pokazala su da moramo uvijek biti spremni na neočekivane izazove“, dodao je Krivokapić.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga