Osnovana mreža podunavskih radio stanica

Ideja projekta "Danube streamwaves" je da se kroz produkciju zajedničkog programa i razmenu sadržaja afirmišu novi, mladi umetnici i stvaraoci

15. nov 2015

U nemačkom gradu Ulmu ovih dana nastaje jedna nova medjiska mreža, koju čine radio stanice iz četiri podunavske države. Domaćin i pokretač inicijative je Radio Free FM iz Ulma, a mrežu čine još O radio, zatim Radio Fro iz Linca (Austrija) i Civil radio iz Budimpešte (Mađarska).

Ideja projekta „Danube streamwaves“ je da se kroz produkciju zajedničkog programa i razmenu sadržaja afirmišu novi, mladi umetnici i stvaraoci iz ove četiri podunavske zemlje. Okupljanje predstavnika ovih radio stanica na konferenciji u Ulmu bilo je neophodno kako bi se utvrdilo kada će projekat „Danube streamwave“ startovati i u kojoj formi će se program emitovati, rekao je za O radio Rainer Valter, voditelj i muzički urednik radija Free FM.

U prvih godinu dana, akcenat će u emisijama koje će pripremati svaka od članica mreže biti stavljen pre svega na mlade muzičke stvaraoce iz Nemačke, Austrije, Madjarske i Srbije. Prvu emisiju u januaru sledeće godine pripremiće upravo Rainer sa kolegama iz Ulma.

Inače, osnivačka konferencija mreže „Danube Streamwaves“ odvija se kao sastavni deo Kongresa nemačkih civilnih i nezavisnih radio stanica koji se održava u Ulmu. Više od 140 predstavnika tih medija pokušava da osmisli način kako da nezavisne stanice koje u mnogim gradovima Nemačke predstavljaju jedini glas civilnog društva, opstanu u uslovima sveopšte komercijalizacije i pritiska „velikih“ medija.

(O radio)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga