Osnovan prvi istraživački centar za organsku proizvodnju u Selenči

"Cilj je pružanje usluga radi unapređenja mikro, malih i srednjih organskih proizvođača"

15. avg 2018

Prvi istraživački centar organske poljoprivrede u Srbiji, osnovan je u Selenči, a imaće regionalni karakter i biće fokusiran na primenu istraživačkih rezultata u praksi, saopšteno je danas.

Nova istraživačka organizacija nosiće naziv Centar za koordinaciju i transfer primenjenih istraživanja u ekološkoj poljoprivredi (Eko agri centar).

Osnivači tog udruženja su Centar za organsku proizvodnju „Selenča“, Kreativno edukativni i Arhus centar iz Novog Sada.

Na osnivačkoj skupštini naglašeno je da su ciljevi novoosnovanog udruženja „pružanje usluga koje će doprineti unapređenju mikro, malih i srednjih organskih proizvođača, razvoj sektora organske proizvodnje i tržišta u regionu, kao i uspostavljanje saradnje sa institucijma Evropske unije“.

Centar je već izradio Strategiju razvoja organske proizvodnje za period od 2018. do 2023. godine i akcioni plan za njeno sprovođenje, koja je namenjena svim akterima organske proizvodnje u Srbiji i okolnim zemljama.

Dokument i rad centra biće predstavljen i u okviru 12. Foruma o organskoj proizvodnji, koji će biti održan 28. septembra 2018. godine u Selenči, u organizaciji Centra za organsku proizvodnju Selenča.

Tokom Foruma biće održani i Međunarodni poslovni susreti „AgroOrganicB2B“, kako bi se preduzećima olakšalo da dođu do domaćih i inostranih partnera u okviru Foruma.

Preduzeća koja se prijave za ovaj događaj, dobiće mogućnost da sama izaberu potencijalne partnere prema njihovim karakteristikama i iskazanom interesu za saradnju, a učešće na događaju je besplatno.

Iz centra „Selenča“ su poručili da se zaiteresovani mogu prijaviti za međunarodne poslovne susrete „AgroOrganicB2B“ na adresi agroorganic2018b2b.talkb2b.net do 18. septembra.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga