Organska pijaca – plagijat ili original?

Umesto pijace "Moj salaš" pokrenata manifestacija identičnog sadržaja, ali drugačijeg naziva

25. juna 2015

Danas na platou ispred Spensa počinje manifestacija „Bazar zdravlja“, istog sadržaja i u istom terminu u kom se prethodnih deset godina održavala pijaca organskih proizvoda „Moj salaš“. U nevladinoj organizaciji Zelena mreža Vojvodine, koja je bila zadužena za organizovanje te pijace, ocenjuju da grad nije smeo da dozvoli situaciju u kojoj čitavu deceniju stvaran brend, tek tako bude izbrisan sa mape letnjih događanja u Novom Sadu, kao i da im nisu poznati razlozi za takvu odluku.

„Mi smo pripremali održavanje za ovu godinu, niko nas nije obavestio, šta više imali smo 27. aprila sastanak sa nekoliko proizvođača u Gradskoj upravi za privredu gde smo se dogovorili o terminima održavanja pijace, napravili jedan sasvim solidan dogovor nakon toga ja više nikada nisam obaveštena o daljoj nekoj sudbini pijace“, rekla je za RTV Olivera Radovanović iz Zelene mreže Vojvodine.

Prema njenim rečima, saznala je iz štampe i putem Interneta da pijacu prvo preuzima neko udruženje, da bi danas sticajem okolnosti pročitala da će JKP „Tržnica“ organizovati na istom mestu pijacu organiskih i tradicionalnih proizvoda.

„Mislim da su oni prosto prepisali ono što smo mi tokom deset godina radili“, smatra Olivera Radovanov i dodaje da  joj nisu poznati razlozi za odluku gradskih vlasti da umesto pijace „Moj salaš“ pokrenu manifestaciju identičnog sadržaja, ali drugačijeg naziva.

„Bazar zdravlja počinje danas u 15.00 sati na platou ispred SPC „Vojvodina“, gde je jutros bila i ekipa Radio-televizije Vojvodina i zatekla postavljene tezge.

Marko Tančik iz JKP „Tržnica“ tvrdi da njihova manifestacija nije plagijat, jer je to javno preduzeće i ranijih godina organizovalo slične tematske pijace po gradu.

Prema njegovim rečima, plan je da se manifestacija izmesti sa platoa kod SPENS-a, kada bude završeno uređenje Riblje pijace.

(RTV)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga