Organizatori protesta Jedan od pet miliona traže prijem u RTV-u

"Javni servis je vlasništvo građana"

20. mar 2019

Učesnici Građanskog protesta „Jedan od pet miliona“ u Novom Sadu zatražili su prijem kod rukovodstva Radio-televizija Vojvodine (RTV) kako bi tom javnom medijskom servisu predali zahteve građana koji protestuju na ulicama gradova širom Vojvodine, uz poruku da je javni servis vlasništvo građan i da u skladu sa tim treba da izveštava i o građanskim protestima.

Oni su “hitan sastanak” sa čelnicima RTV-a zatražili pisanim putem i tokom jutra je zahtev predat na pisarnici te javne medijske ustanove.

“Podsećamo na obavezu javnog medijskog servisa da građane informiše istinito, nepristrasno, potpuno i blagovremeno, kao što je i predviđeno Zakonom o javnim servisima”, naveli su u saopštenju za javnost.

Ocenili su da je saopštenje kolegijuma generalnog direktora RTV-a u kojem je, između ostalog, sadašnji program Radio-televizije Srbije označen kao „uzor profesionalnog medijskog stvaralaštva“, pokazalo da rukovodstvo RTV-a “uopšte ne razume svoje zakonske obaveze”.

“Takođe, ćutanje o skandaloznom istupu gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, u kojem je pozvao pristalice režima da se fizički obračunaju sa građanima koji protestuju, potvrdilo je da RTV danas radi u skladu sa interesima aktuelne vlasti, ali ne i interesima građana koji su bili i ostali jedini pravi vlasnici javnog medijskog servisa”, piše u saopštenju.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga