Organizatori protesta Jedan od pet miliona traže od Vučića da smeni Stefanovića

"Ako hoćete da saslušate nezadovoljne građane sa protesta, dođite u subotu na Plato u 18 časova. Mi ćemo biti tamo i čekamo vas"

25. dec 2018

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ pozvali su danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da do subote, 29. decembra, u 18 časova smeni ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, zbog „kriminalizacije društva i vređanja demonstranata“.

Oni su povodom izjave Vučića, koji je ranije izjavio da je spreman da sasluša nezadovoljne građane koji protestuju na ulici, naveli da na njihove zahteve „ćute oni kojima su upućeni“.

„Ako hoćete da saslušate nezadovoljne građane sa protesta, dođite u subotu na Plato (ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu) u 18 časova. Mi ćemo biti tamo i čekamo vas“, navodi se u saopštenju.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ ranije su saopštili da će se okupljati svake subote dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi – otkrivanje nalogodavaca ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, napada na predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića i na novinara Milana Jovanovića, kao i da protestna okupljanja dobiju pet umesto jednog minuta u Dnevniku Radio-televizije Srbije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga