Organizatori protesta 1 od 5 miliona osuđuju napad na Kseniju Radovanović

"Eklatantan primer rastuće atmosfere mizoginije"

11. mar 2019

Organizatori protesta „1 od 5 miliona“ osudili su napad na aktivistkinju iz Inicijative „Ne davimo Beograd“ Kseniju Radovanović koji se dogodio 8. marta, dok je sa kolegama pruzimala BeFem nagradu za doprinos feminizmu i pozvali državne organe da pronađu i kazne počinioce.

Napad koji se dogodio na dan kada se širom sveta obeležava praznik žena, koji nosi simboliku borbe za ženska prava, rodnu ravnopravnost i jednak tretman u društvu, pokazatelj je da živimo u zemlji u kojoj su sve marginalizovane grupe, pa i žene, mete konstantnih napada, piše u saopštenju.

Napad na ženu koja je svojim primerom pokazala da se za prava žena treba boriti svaki dan je, kako se navodi u saopštenju, „eklatantan primer rastuće atmosfere mizoginije“.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ saopštila je juče da je Kseniju Radovanović jedan gost, prilikom dodele priznanja u Kulturnom centru Grad, vređao, a potom i udario.

U saopštenju te Inicijative se navodi da se incident dogodio u Kulturnom centru Grad, da je prijavljen obezbeđenju i policiji, koja je izašla na lice mesta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga