Organizatori: Egzit će biti održan

"Imamo sva uveravanja najviših zvaničnika Vlade Srbije da festival ima podršku države, koja prepoznaje da je Egzit projekat od opšteg nacionalnog značaja"

12. juna 2013

Organizatori muzičkog festivala Egzit (Exit) demantovali su danas medijske navode da je održavanje ovogodišnjeg festivala ugroženo i saopštili da će Egzt, kako je i planirano, biti održan od 10. do 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

„Imamo sva uveravanja najviših zvaničnika Vlade Srbije da festival ima podršku države, koja prepoznaje da je Egzit projekat od opšteg nacionalnog značaja“, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da Egzit svake godine doprinese lokalnoj ekonomiji Novog Sada i Srbije sa oko 15 miliona evra.

„Na ovaj način, u poslednjih 10 godina posetioci festivala investirali su u Srbiju više od 100 miliona evra, a u narednih 10 godina investiraće još najmanje toliko“, piše u saopštenju.

Ocenjuje se da, pored direktne ekonomske koristi, kao jedan od najpozitivnijih domaćih brendova, Egzit u još većoj meri doprinosi poboljšanju imidža zemlje.

Organizatori su saopštili da je interesovanje za ovogodišnji Egzit najveće u poslednjih nekoliko godina i da se očekuje „puna tvrđava“ i posetioci iz više od 60 zemalja.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga