Organizatori: Deset razloga zašto treba posetiti Festival uličnih svirača u Novom Sadu

Tradicionalna povorka otvaranja i žurka na ulicama

27. avg 2019

Ovogodišnji „Festival uličnih svirača – Gradić fest“ počeće u četvrtak 29. avgusta u Podgradju Petrovaradinske tvrdjave u Novom Sadu, a organizatori navode da je jedan od glavnih razloga zbog kojeg treba posetiti taj događaj – Tradicionalna povorka otvaranja i žurka na ulicama.

Kako su naveli, povorka će krenuti sa Trga slobode gde je okupljanje u 19.30 časova, a posetioce očekuje velika „Dixieland žurka“ i šetnja gradskim ulicama uz zvuke duvačkog orkestra „Tinto Brass Band“ iz Italije.

U povorci će učestvovati i „Orquestra Criativa de Santa Maria da Feira“ iz Portugala, „Music Art Project“ iz Srbije i „BRUiTAL“ iz Belgije, a svi zejdno će uz muziku i ples preći Varadinski most na drugu stranu Dunava, gde će žurka biti nastavljena.

Glavne muzičke zvezde večeri biće „Belgrade Dixieland Orchestra“, jedini orkestar ove vrste u Srbiji, koji će nastupiti u 21 čas na Velikoj bini festivala.

Osim njih, na ovogodišnjem „Festivalu uličnih svirača – Gradić festu“, u muzičkom delu programa nastupiće Artan Lili, Who See, Autopark i Gramophonedzie, a na ulicama Podrgrađa Petrovaradinske tvrđave posetioci će moći da posete „Silent cinema kutak“ sa projekcijama filmova u partnerstvu sa „Cinema city“ festivalom.

Partnerski program uključuje i ekipu iz Somborskog „Terminal Music & Arts festivala“, a biće održan i „PSB“ (Pub Street Battle), odnosno veliki plesni šou u kojem će učestvovati dve plesne škole iz Novog Sada „Magic People“ i „Groove“, plesno udruženje „Miroslav Batak Mićko“ iz Futoga, a iz Subotice stiže „Plesni Studio Style“.

Na 19. „Festival uličnih svirača – Gradić fest“ stiže i veliko svetsko ime, internetska zvezda Adam Ben Ezra, nastupiće i arhitektonski pop duo „Lepša Brena“ koji će poglede posetilaca usmeriti na artihekturu Podgrađa, a predstaviće se i mladi ekstremni sportisti iz „Bike parka Bukovac“.

Na festivalu će biti postavljena i „Ulica zanatskog piva“ i „Food corner“, odnosno deo sa zanimljivom uličnom hranom.

„Festival uličnih svirača – Gradić fest“ trajaće do 31. avgusta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga