Organizacije iz Italije pomažu Vojvodini u izbegličkoj krizi

Pokrajinski sekretar upoznao delegaciju iz Italije sa situacijom na terenu

12. nov 2015

Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski upoznao je danas delagaciju asocijacija iz Italije sa situacijom na terenu u vezi sa migrantima, koji na ruti ka Evropskoj uniji prolaze i zadržavaju se na teritoriji Srbije, a naročito na teritoriji Vojvodine.

U saopštenju Biroa za informisanje Pokrajinske vlade navodi se da je na sastanku istaknuto da je namera organizacija iz Italije da razgovaraju sa svim relevantnim institucijama i organizacijama u Srbiji koje se bave pitanjem migranata kako bi razmotrili mogućnosti saradnje sa civilnim društvom i Ministarstvom spoljnih poslova Italije, radi olakšanja situacije, kako za migrante, tako i za lokalne samouprave, institucije i organizacije na teritoriji Vojvodine i Srbije.

Branislav Bugarski je istakao da je Vojvodina u vidu pomoći isporučila do sada 40 tona robe u opštinama gde migranti borave, kao i oko 15 miliona dinara direktne pomoći, posebno opštini Kanjiža gde je situacija bila i najkritičnija.

U saopštenju se dodaje da je Bugarski ocenio i da je Srbija uspela na uspešan način da organizuje transfer migranata od Preševa do granica sa Mađarskom i Hrvatskom od početka izbegličke krize.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga