Optužnica protiv troje državljana Srbije za krijumčarenje ljudi

Mađarska podigla optužnicu jer su preko srpsko-mađarske granice pokušali da prokrijumčare 18 avganistanskih i pakistanskih državljana

03. avg 2017

Protiv dvojice muškara i jedne žene iz Srbije, Mađarska je podigla optužnicu, jer su preko srpsko-mađarske granice pokušali da prokrijumčare 18 avganistanskih i pakistanskih državljana.

Portparol glavnog tužilaštva županije Čongrad Ferenc Sanka rekao je za mađarsku državnu novinsku agenciju MTI da su te tri osobe optužene za krivično delo „krijumčarenja ljudi uz maltretiranje“.

Prema navodima MTI koje je preneo portal „Vojvodina danas“ (vajma.info), tužilaštvo tereti troje Srba da su 7. februara kolima došli iz Beča u blizinu mesta Domasek, te da je jedan od njih u svoje vozilo preuzeo 18 migranata.

Kako se navodi, uz pomoć drugih osumnjičenih, a uz oštećenje ograde, migranti su prebaćeni preko granice.  Dodaje se da je policija htela da legitimiše vozača vozila u kojem su se nalazili migranti, ali da je on pobegao i tokom potere se sudario sa drugim automobilom.

Nakon što ga je policija ipak sustigla, vozač je iskočio iz auta i pobegao, ali je vrlo brzo pronadjen uz pomoć psa tragača. Tada su privedeni i drugih dvoje optuženih, koji su „obezbedjivali lice mesta“, naveo je Sanka.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga