Opštinama i gradovima 16 miliona na pokrajinskim konkursima

Očekuje se da će za ove namene naredne godine u budžetu biti bar tri puta više sredstava u odnosu na ovu godinu.

02. dec 2010

Pokrajinski sekretarijat za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju dodelio je danas 11 miliona dinara Novom Sadu, Adi, Beočinu i Subotici za projekte unapređenja novog puta u funkcionisanju lokalnih samouprava.

Resorni pokrajinski sekretar Tihomir Stantić rekao je na konferenciji za novinare da su na konkurs bila prijavljena 22 projekta, a da su odabrana četiri.

Dodao je da očekuje da će za ove namene naredne godine u budžetu biti bar tri puta više sredstava u odnosu na ovu godinu.

Stantić je naveo da su opštine Ada, Bačka Topola, Mali Iđoš i Senta zajednički izradile projekat u sferi socijalne zaštite.

Odličan projekat, prema njegovim rečima, sačinile su opštine Beočin, Sremski Karlovci i Irig, pod nazivom „Projekat razvoja ruralnog turizma” kojim se predviđa da se sačini zajednička baza turističke ponude za ove opštine, kazao je Stantić.

Dodao je da se projekat Subotice i Sombora odnosi na oblast poljoprivrede i bavi se povezivanjem lokalnih samouprava i privatnog sektora, malih i srednjih preduzeća i formiranjem klastera u funkciji povećanja proizvodnje i zapošljavanja na selu.

Objasnio je da se projekat Novog Sada odnosi na izradu studije investicionih potencijala glavnog grada Vojvodine.

Stantić je naveo da je za konkurs saradnje lokalne samouprave i lokalnih preduzetnika stigao 21 projekat, za koje je opštinama podeljeno pet miliona dinara.

On je lokalnim samoupravama preporučio da zajednickci podnose projekte, jer će na taj način lakše obezbediti i sredstva iz evropskih fondova.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Udružena mladost
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga