Opština ulaže 11 miliona dinara u privredu

...zahvaljujući sredstvima iz budžeta AP Vojvodine

09. jan 2015

Zahvaljujući sredstvima iz budžeta AP Vojvodine, opština Bačka Palanka započela je u ovoj godini realizaciju četiri projekta, vredna 11 miliona dinara, kojima će se ubrzati otvaranje novih radnih mesta u toj opštini.

Predsednik opštine Bačka Palanka Aleksandar Đedovac istakao je da su projekti uglavnom usmereni na razvoj privrede, o čemu su opštinski čelnici razgovarali sa rukovodstvom najvećih lokalnih kompanija.

Među projektima koji će biti realizovani u 2015. godini su opremanje industrijske zone u Novoj Gajdobri za šta je, po rečima Đedovca, predviđeno dva miliona dinara.

„Ni ja, ni predsednik Skupštine nismo pravili novogodišnji prijem za privrednike. Mada smo proglašeni za najrazvijeniju lokalnu samoupravu u Srbiji, smatrali smo da nema vremena za slavlje. Zato smo obišli sve fabrike. Hteli smo od onih koji pune opštinski budžet da čujemo šta mi kao opština možemo da uradimo za njih, kako da im pomognemo da prošire proizvodnju i obezbede nova radna mesta za stanovnike Bačke Palanke“, naveo je predsednik opštine Bačka Palanka.

On je objasnio da će kroz sanaciju molitvenog doma „Mađarska kuća“ biti investirano dva miliona dinara u razvoj turističkog potencijala opštine, te da će sa ciljem podizanja bezbednosti u gradu na najprometnijim raskrsnicama biti ugrađen video-nadzor.

Prema rečima čelnika Bačke Palanke, najviše novca, odnosno 6,4 miliona dinara, biće uloženo u poboljšavanje vodosnabdevanja u naselju Obrovac.

„Očekujemo da svi ovi projekti znatno ubrzaju razvoj privrede i generalno poboljšaju život u Bačkoj Palanci“, istakao je Đedovac.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga