Opština Odžaci traži isti tretman za Rilon kao i za Simpo

"Za Odžake je 60 radnih mesta i sudbina njihovih porodica od životne važnosti"

25. sep 2013

Opština Odžaci zatražila je danas od Vlade Srbije da omogući isti tretman preduzeću Rilon-Lorison, kojem je Poreska uprava blokirala račun, kao i kompaniji Simpo iz Vranja.

„Sudbina radnika i rešavanje problema u tom preduzeću je u isključivoj nadležnosti Vlade Srbije i zato smatramo da je nedopustivo da se primenjuju dvostruki standardi i da se radnici dele na bitne i nebitne, a opštine na velike i male. Molimo vas da, kao što ste u slučaju Simpa pronašli rešenje, na isti način omogućite rad i Rilon-Lorisonu“, navodi se u saopštenju za javnost.

Dodaje se da su opština Odžaci i Vlada Vojvodine spremne da daju „sve moguće garancije“ Poreskoj upravi, kako bi račun Rilon-Lorisona bio deblokiran.

„Za Odžake je 60 radnih mesta i sudbina njihovih porodica od životne važnosti“, piše u saopštenju.

Precizira se da je dug zbog kojeg preduzeću preti stečaj nastao nesavesnim upravljanjem bivšeg rukovodstva preduzeća, i to u iznosu od tri miliona dinara sa pripadajućim kamatama.

Firma Rilon-Lorison je u stoprocentnom vlasništvu Republike Srbije i bavi se proizvodnjom veštačkih i sintetičkih vlakana.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga