Opšta tuča u Baču

Naprednjaci ne odustaju: potukli se sa demokratama, 14 privedeno

05. jan 2013

U Skupštini opštine Bač izbila je opšta tuča između pristalica DS-a i SNS-a, u kojoj je bilo desetak povređenih, javlja Radio televizija Vojvodine.

Nakon što je grupa aktivista Srpske napredne stranke juče nasilno upala u zgradu opštine, odakle su izbacili predsednika i potpredsednika opštine, tokom noći je grupa od 20-ak mladića pokušala da obije vrata i da ponovo demokrate vrati u zgradu opštine.

Zatim se pojavilo nekoliko simpatizera SNS koji su pokušali u tome da ih spreče i onda je došlo do opšte tuče u kojoj su korišćene i motke.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je danas u policijsku stanicu u Baču privedeno 14 osoba posle tuče simpatizera vlasti i opozicije ispred zgrade Skupštine opštine Bač u kojoj je nekoliko osoba lakše povređeno.

Dačić je novinarima u Beogradu kazao da policija u razgovoru s njima utvrđuje okolnosti incidenta i da će kada se utvrde sve činjenice biti podnete odgovarajuće prijave.

„Tamo je došlo do svađe, tuče u kojoj je nekoliko osoba lakše povređeno među kojima je bilo i policajaca“, rekao je Dačić, koji je i premijer Srbije.

Oko 40 aktivista i simpatizera SNS juče je upalo u zgradu Skupštine opštine Bač, odakle su izbacili predsednika i potpredsednika opštine, i ostali zabarikadirani u zgradi. Aktivisti SNS-a su prethodno uklonili privatno obezbeđenje ispred opštine.

Odbornici Skupštine opštine Bač iz redova SNS-a i Socijalističke partije Srbije održali su pre dva dana protestni skup na kom su izneli optužbe na račun nove skupštinske većine, predvođene Demokratskom strankom (DS).

Odbornici novofomirane većine u Skupštini opštine Bač, njih 13, ušli su 29. decembra u zgradu opštine, uz pomoć jedne privatne firme za obezbeđenje, a nakon toga objekat je počela da obezbeđuje policija.

Reč je o odbornicima DS-a, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Srpske radikalne stranke.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga