Opozicija u Vrbasu iz protesta održala sednicu na otvorenom

“Mi smo na ulici pre svega zbog sprečavanja javnosti rada, cenzurisanja javnosti i ogoljene političke propagande"

26. mar 2019

Opozicioni odbornici iz odborničke grupe “Oslobodimo Vrbas” i Lokalne alternative održali su danas iz protesta “sednicu” ispred zgrade Skupštine opštine Vrbas i optužili opštinsku vlast da u atmosferi “medijskog mraka” uništava Vrbas.

Istovremeno se u zgradi Skupštine opštine održava redovno zasedanje.

“Odustali smo da gluvima pričamo, evo već sedam godina pokušavajući da omogućimo naše ustavno i zakonsko pravo građana na informisanje. Nažalost, uprkos svim ubeđivanjima, više od 3.200 građana koji su glasali za nas nemaju priliku da čuju drugačije mišljenje, nemaju priliku da čuju glas opozicije”, rekao je Milan Stanimirović iz grupe građana “Oslobodimo Vrbas”.

Dodao je da se od građana “krije” šta se radi od Vrbasa.

“Mi smo na ulici pre svega zbog sprečavanja javnosti rada. Cenzurisanje javnosti i ogoljena politička propaganda samo jedne političke opcije ne samo da je u Vrbasu, nego i širom Srbije jedini način na koji se želi apsolutno vladati ovom državom”, ocenio je Stanimirović.

Dodao je da je opozicija sastavni deo demokratije i svih demokratskiuh sistema i naveo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoreno kaže da ne želi da komunicira sa opozicijom.

Opozicioni odbornici postavili su stolice ispred zgrade Skupštine opštine na kojima su sedeli, a građani su se zaustavljali i slušali o čemu se govori.

Oni su postavili i papire na kojima su naveli neke od afera lokalne vlasti.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga