- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Opozicija u Subotici negoduje zbog dolaska Vlade u taj grad

Opozicione stranke iz Subotice ocenile su danas da Vlada Srbije treba da podnese izveštaj o radu građanima i narodnim poslanicima u Skupštini Srbije, a ne rukovodstvu lokalne samouprave u Subotici i lokalnim medijima, jer „razloga za slavlje i hvalospeve u tom gradu nema“.

U saopštenju koje su potpisali Pokret gra]anske Subotice, gradski odbor Pokreta Dosta je bilo i Dveri, navodi se da je Suboticu i prigradska naselja u poslednjih nekoliko godina napustilo više desetina hiljada stanovnika, a posebno mladih i pripadnika srednje generacije s porodicama.

„Ljudi ne vide perspektivu življenja u svom gradu, naselju. Subotica je zapuštena i evidentno propada. Prigradska naselja su nam opustela, ekonomski oronula, infrastrukturno zaostala“, navodi se u saopštenju.

Stranke su dodale i da je materijalna situacija većine Subotičana „na ivici preživljavanja“, te da većina penzionera nema materijalna sredstva za podmirivanje osnovnih životnih potreba.

Potpisnici saopštenja su naveli da je u Subotici vidljiva „nesposobnost i neefikasnost rukovodstva lokalne samouprave“, a da su javna preduzeća i javne ustanove „postali partijski feudi stranaka na vlasti“.

„Dolazak Vlade Srbije u Suboticu doživljavamo kao jednoznačno davanje podrške aktuelnom gradonačelniku, što zaslužuje samo osudu“, navodi se u saopštenju.

Predsednica Vlade Ana Brnabić, zajedno sa članovima Vlade, predstaviće sutra u Subotici i na Paliću rezultate rada u prvih godinu dana rada i prioritete za naredni period.

(Beta / foto: Magločistač)

Podelite ovu stranicu!