- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Opozicija u Novom Sadu: Nije uplaćen ulog za preuzimanje JKP Stan

Političke partije i organizacije demokratske opozicije iz Novog Sada, upozorile su danas da konzorcijum koji predvodi „Busto Valda UAB“, nije uplatio osnivački ulog od 160 miliona dinara za novo preduzeće koje treba da preuzme delatnost gradskog Javnog komunalnog preduzeća „Stan“ (JKP).

Novosadska opozicija ukazuje i da taj konzorcijum nije ispunio ni sve ostale obaveze iz ugovora, koji je potpisan 11. jula, a da produženje rokova za ispunjenje ugovornih obaveza partnera nije moguće bez izmene ugovora, odnosno saglasnosti Skupštine grada.

„Saglasnost za produženje rokova koju daje nenadležno radno telo ili organ, jeste i uvek će biti pravno ništavno“, upozorava se u saopštenju opozicionih organizacija.

Oni su zahtevali da Skupština Novog Sada povuče saglasnost na ugovor o privatizaciji JKP „Stan“ i tako spreči dalje „protivzakonite mahinacije“ u postupku prodaje te firme.

„Zbog brojnih kršenja i očiglednog favorizovanja privatnog partnera, a na štetu javnog interesa, postupak privatizacije ‘Stana’ sigurno će biti predmet policijske i tužilačke istrage„, poručuje opozicija.

U saopštenju se dodaje se da je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević „na volšeban način izvrdao da svoj potpis stavi na štetan ugovor o prodaji ‘Stana’„, te da je to umesto njega učinila članica Gradskog veća Mira Radenović.

„Tako se Mira Radenović sama kandidovala za jednu od osumnjičenih, ili svedoka – saradnika, u budućem pravosudnom postupku“, navodi se u saopštenju.

Saopštenje su potpisali Gradski odbori Demokratske stranke, Pokreta „Dosta je bilo“, Levice Srbije, Povereništva Narodne stranke, Nove stranke, „Pokreta za preokret“ i Pokreta slobodnih građana.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!